Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за поведение на 156 при зимни условия...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Абе и аз чета, чета за тая задница дето ви се поднася...
    Колко пъти съм минавал Петрохан в сняг се съм си "мечтал" да ми се пднася задницата вместо предницата. Особено на 2,4жтд -то. И на 2,0ТС предницата тръгва в сняг, ама на дизела е доооста дразнещо. Затова пък си подържам жилата на ръчната в добро състояние и нямам особен проблем с недозавиването.
    Като цяло колата си се държи нормално на сняг, подобно на много други марки автомобили с предно предаване...

П.П. Друг е въпроса, че и 147 и 146 създават впечетление за повече стабилност на сняг. Поне според мен.
    Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 20:58.
    Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
    Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
      Еми не тръгва.В тези случаи ти се поднася предницата
      А мойта си гази и завива ама задницата като стъпи на тази киша и почва да ме изпреварва
      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• Илко, имай предвид че говоря само за ТС. Носи, носи задницата, и то на прав път, мани на завои - на сняг на равно и надолу по баир засилиш ли я, иска да подскача, щом излезеш от коловоза - и аз минавам постоянно Петрохана на сняг. Само ако дадеш рязко газ, я увлича да се върне в стъпката на предните, така именно я хванах, че е прекалено лека и никакъв натиск не си дава на стъпката на задните гуми. Пробвах я нарочно с много багаж и разликата е осезаема.
        Иначе от 50к км минати предимно зимата (щото само тогава я карам), никога не се е носила предницата, за пръв път чувам от тебе...А това за 147 и 146 не е ли следствие от по-късата им платформа?
        Май ще идвам да я смениш вече тая аларма със слайд-капачето на дистанционното - то си работи, ама няма реакция - сложих нова бат. А27, но тцъ - а нали е вързана с централното, няма отключане, замръзват ключалките, ни парафин помага ни обливане...
        Alfa 156 2.0 - ех,
        Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
        Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
        Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

• Абе аз предпочитам да ми мърда задницата вместо предницата...
          На никой ли не му е направило впечатление сериозното недозавиване на 156 ???
          Чак пък толкова да си внушавам...

П.П. На алармата може да видиш предпазителя на захранващия кабел.
          Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
          Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

• Странно, никога не ми е занасяла задницата всъщност само веднъж и то през лятото като слизах от АМ към Пловдив от разклона за Карлово. Гумите ми бяха на два сезона, Йокохама, и доста се уплаших. Още същият ден си купих четери нови Нокиан Н и няколко пъти минах през същият завой, еми колата не мръдна. Сега на снега ако искам да поднесе ще поднесе, но ако карам нормално няма никакъв проблем. Алфата може и да не е най-надеждният автомобил като изпълнение, но стабилността е на високо ниво.
            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
              Абе аз предпочитам да ми мърда задницата вместо предницата...
              На мен 2,4 е адски тежка отпред
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• 2.5 SW ми бяга само отпред. Трябваше да я развъртя с предни зимни гуми и задни летни по снега, за да тръгне задницата. С еднакви гуми никога не ми е шавнала отзад преди да тръгне предницата.
                Недозавиване е когато се халосаш у дувара с предницата
                Презавиване е когато се халосаш у дувара със задницата
                Мощност е колко бързо ще се халосаш у дувара
                Въртящ момент е колко далече ще влачиш дувара...

Comment

• Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
                  Абе аз предпочитам да ми мърда задницата вместо предницата...

П.П. На алармата може да видиш предпазителя на захранващия кабел.
                  Да ти кажа доста бързо съм влизал в завои и си завива много добре проблема е точно това като тръгне задницата да те изпреварва , според мен алфата си има доста стабилна предница завива си добре , но задницата поне на ТС олеква при зимни и екстремни завои и почва да бяга това е ,, Лятото само 1 път ми е занасяла задницата и то с 8 годинишни гуми като влезнах с доста голяма скорост в завой който имаше и наклон и то пак не тръгна толкова много ами лесно си влезна в пътя, абе лятото съм доволен! Ама на сняг си бяга осезаемо.
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• От моя свещник не мога да се оплача, понеже тази зима се нагледах на толкова
                    "уж проходими" автомобили, които закъсваха на почти равни места.
                    Гумите ги карам вече 3-ти сезон и се справят отлично все още.
                    Alfa 156 1,6 TS ex
                    Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
                    Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

• Няма ден, в който да не помагам с бутане на някой мерцедес или БМВ, закъсал в някоя квартална уличка И не е да кажеш да са 124-ки и е30-ки Само нови S-class, нови Е-class, БМВ е39, всичките с хубави зимни гуми - Дънлопи, Мишелин итн...

Така, че Алфите са си екстра, не се оплаквайте Щото не е гот да имаш кола за 50-60+ 000лв и да чакаш на студа като последния абдал някой да се смили и да те бута, защото не можеш да минаваш през места, където разни малолитражни предняци си пердашат без проблеми
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                        Няма ден, в който да не помагам с бутане на някой мерцедес или БМВ, закъсал в някоя квартална уличка И не е да кажеш да са 124-ки и е30-ки Само нови S-class, нови Е-class, БМВ е39, всичките с хубави зимни гуми - Дънлопи, Мишелин итн...

Така, че Алфите са си екстра, не се оплаквайте Щото не е гот да имаш кола за 50-60+ 000лв и да чакаш на студа като последния абдал някой да се смили и да те бута, защото не можеш да минаваш през места, където разни малолитражни предняци си пердашат без проблеми
                        Аз даже не ги бутам - просто минавам покрай тях за да видят как са си хвърлили парите на вятъра. А съм и с всесезонни гуми на Vrederstein
                        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                        0879369082

Comment

• Много си е добре Алфата според мен на сняг,миналата седмица пътувах късно през нощта за Благоевград от Солун с летни гуми 215/45/17 дот-08...15 км преди границата имаше доста сняг и лед,на ЕКО след границата спрях да заредя бензин и взех спрей-вериги,до Благоевград си карах като пич,влизайки в Благоевград стана малко цирк,улиците не изчистени,но се прибрах благополучно до вкъщи и даже успях да паркирам пред нас на тротоара......миналата зима карах с чисто нови всесезонни Вредщайн 16" с тях не съм имал никакви проблеми
                          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                            Много си е добре Алфата според мен на сняг,миналата седмица пътувах късно през нощта за Благоевград от Солун с летни гуми 215/45/17 дот-08...15 км преди границата имаше доста сняг и лед,на ЕКО след границата спрях да заредя бензин и взех спрей-вериги,до Благоевград си карах като пич,влизайки в Благоевград стана малко цирк,улиците не изчистени,но се прибрах благополучно до вкъщи и даже успях да паркирам пред нас на тротоара......миналата зима карах с чисто нови всесезонни Вредщайн 16" с тях не съм имал никакви проблеми
                            Тоя спрей вериги върши ли работа?
                            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                            0879369082

Comment

• Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                              Тоя спрей вериги върши ли работа?
                              Ми поне тоя дет взех върши,невероятно но факт.....
                              Attached Files
                              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• и на мен ми направи кофти номер моита миналия ден на една тясна уличка да завия на дясно за да се размина с една кола и задницата хукна на ляво.
                                Alfa Romeo 156 - 1,6 ts - K&N air filter

Comment

Working...
                                X